Nefes Kredisi Masraflari Hk.

Bilindiği üzere, "TOBB NEFES KREDİSİ" adı altında TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 02 Aralık 2016 tarihinde imzalanan protokol kapsamında oda-borsa üyeleri adı geçen bankalardan kredi kullanmaya 12 Aralık 2016 itibariyle başlamış ve halen kredi kullanmaya devam etmektedir.

Bu çerçevede "TOBB NEFES KREDİSİ" kapsamında gerçekleşen kredi kullandırmalarında 250 -TL banka ve 250 - TL KGF başvuru masrafı ile kefalet oranının % 0,5'i (binde beş) oranında komisyon olmak üzere bir takım ücretler ödenmektedir. Ancak, 27.02.2017 tarih 2017/9969 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (BKK) ile KOBİ'lerde kefalet oranı % 85'ten % 90'a yükseltilmiş ve komisyon oranı da başka hiçbir masraf olmaksızın (banka ve KGF dahil olmak üzere) % 0,03 (onbinde üç) oranında düşürülmüştür.

Dolayısıyla, yeni BKK gereği 20 Mart 2017 tarihi itibariyle TOBB Nefes Kredisi kapsamında Ziraat Bankası ve Denizbank'tan kullanılacak kredilerde, kredinin sadece % 0,03'ü (onbinde üç) kadar bir masraf alınabilecektir. (Örneğin 100.000 -TL'lik bir kredi için 30 -TL)

Üyelerimize duyurulur.

DİĞER DUYURULAR

TOBB 73. Genel Kurulu IX. Türk Ticaret Şurası Sorun ve Çözümleri KOBİ’ler ‘Nefes’ alacak. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması. Borsa Yeni Bina Depo Kiralama Şartnamesi